Milcotec er din rådgiver, når det drejer sig om køb og salg af brugte malkerobotter.

Digital strategi sender Milcotec ud på de globale markeder

Aabenraa-virksomheden Milcotec har med enkle midler fået fat om digitaliseringen, som betyder, at deres udstyr til landbrugssektoren nu pludselig også bliver en eksportvare.

 
- Puha, vi skal have hjælp udefra. Vi har ikke kompetencerne in-house. Skal vi lykkes med vores mål om eksport, så skal vi have styr på digitaliseringen.
 
Sådan lød ordene fra Kenny Jensen, økonomichef i Milcotec ApS, for nogle måneder siden.
 
Og hjælp blev der grebet ud efter. Kenny Jensen kendte allerede til Erhvervshuset og dets tilbud om sparring og medfinansiering til udvikling. Nu så de muligheden for at komme på programmet Digital Omstilling – Strategi for Digitalisering.
 
- Som mindre virksomhed er det en fantastisk mulighed. For os kan det virke uoverskueligt, hvor vi skal starte og ende digitaliseringen. Her kan vi både få en ekspert indenbords og økonomisk medfinansiering til processen.
 

Konkret hjælp

Hjælpen kom. Den 12 år gamle virksomhed med 13 ansatte, som leverer reservedele til landbrugssektoren, i særlig grad til malkerobotter, har gennem de seneste måneder opnået:
 
• 110.000 i medfinansiering til udvikling af digital strategi
• Tilknyttet privat rådgiver, som har ledet processen
• Opbygning af ny webshop målrettet internationale markeder
• Go-to-market strategi med udpegelse af rette markeder
 
- Vi kunne vælge den rådgiver, som var den helt rette for os, og han har været tilgængelig og over processen hele vejen igennem, siger Kenny Jensen.
 

Nu kalder udlandet

Inden for ganske kort tid trykker Milcotec på startknappen, og så er deres webshop i luften i ikke bare Danmark men også i Tyskland, Holland og England.
 
- Det var vigtigt for os – som et led i strategien – at få afdækket hvilke markeder, der vil være særligt attraktive for os. Samtidig har vi styr på, hvordan vi griber markedsføringen an, siger økonomichefen, der ikke er i tvivl om, at virksomhedens digitale udvikler skaber vækst i de kommende år.
 
- Vi har allerede ansat en mand til vores markedsføring, og vi er ikke i tvivl om, at vi lykkes med eksporten, og dermed også får brug for flere folk på vores lager.
Milcotec ApS  ·  Kausager 6, Varnæs  ·  DK-6200 Aabenraa  ·  Tlf. +45 88 44 22 44  ·  CVR-nr. 3105 9658  ·  info@milcotec.com  ·  www.milcotec.com
Milcotec ApS
Kausager 6, Varnæs  ·  DK-6200 Aabenraa
Tlf. +45 20 25 82 60  ·  CVR-nr. 3105 9658
info@milcotec.com  ·  www.milcotec.com
nyheder
Vi støtter Familier med kræftramte børn
Milcotec er sponsor  for Sønderjyske (herrehåndbold & ishockey)