Milcotec er din rådgiver, når det drejer sig om køb og salg af brugte malkerobotter.
Jonatahn Boere (tv) og Sebastian Boere
- Allerede en uge efter, at Milcotec havde været her første gang og gennemgået robotterne og rettet fejlene, var vi steget fra 1,7 til 2,4 malkninger pr. ko i døgnet, fortæller Jonathan Boere (til venstre) - her sammen med sin bror, Sebastian Boere, der er medhjælper på bedriften.

Milcotec fik malkerobotter i Sverige til at fungere

En uge efter, at Milcotec’s servicefolk for første gang havde været på besøg hos en svensk mælkeproducent med robot-malkning, var antallet af daglige malkninger pr. ko steget fra 1,7 til 2,4. Og celletallet, der var på over 500.000, begyndte at falde.

- Der går højest fire og en halv time, så er Milcotec fremme.

Sådan lyder det fra hollandsk fødte Jonathan Boere, der driver malkekvægbedriften Björkänga Gård som driftsleder for sin far, Wim Boere. Bedriften ligger i nærheden Lövestad i Sydsverige - cirka 80 kilometer fra Øresundsbroen.
Malkningen af bedriftens cirka 240 årskøer - både sortbrogede, rødbrogede og jersey - foregår med fem Lely A2 malkerobotter.
- Service er, for at sige det ligeud, en by i Rusland her i Sydsverige, uanset hvad det drejer sig om. Og Lely er ingen undtagelse, konstaterer Jonathan Boere med frustration i stemmen.

Ventede mange timer på service

- Vi har prøvet at vente mange timer på service, når der var noget galt med en malkerobot. Og er det på et skævt tidspunkt, for eksempel en søndag aften, fungerer det slet ikke, fortæller han og fortsætter:
- Sidste år i december var det ved at køre helt skævt. Når der endelig kom nogen servicefolk fra Lely, var det folk med utilstrækkelig erfaring. Derfor var de ikke rigtigt i stand til at løse problemerne.
- Vi var efterhånden helt nede på 1,7 malkninger pr. ko i døgnet på grund af, hvad der viste sig at være en forholdsvis banal sensorfejl. Samtidig var celletallet kommet op på over 500.000, fordi køerne ikke blev malket ordentligt, lyder det videre fra Jonathan Boere.

Jonathan Boere
- Når vi ringer til Milcotec, holder de her cirka fire og en halv time efter - uanset tidspunkt på døgnet. Nogen gange er de her hurtigere, hvis de han en servicebil kørende på Sjælland, da det afkorter køretiden, fortæller Jonathan Boere.

Kontaktede Milcotec

- I januar havde vi fået nok. Vi kunne ikke leve med, at malkningen slet ikke fungerede. Det koster jo på både yversundhed og ydelse. Derfor kontaktede vi Milcotec, føjer han til.
- Allerede en uge efter, at Milcotec havde været her og gennemgået malkerobotterne og rettet fejlene, var vi steget til 2,4 malkninger. Desuden var celletallet begyndt at falde, fortæller den sydsvenske kvægmand.
- Når vi ringer til Milcotec, holder de her cirka fire og en halv time efter - uanset tidspunkt på døgnet. Nogle gange er de her hurtigere, hvis de har en servicebil kørende på Sjælland, da det afkorter køretiden betydeligt, lyder det fra Jonathan Boere.
- Jeg er godt tilfreds med Milcotec’s servicefolk. De er dygtige og kompetente, siger han og tilføjer:

Lely Astronaut A2
Den sidste af de fem Lely A2 malkerobotter på Björkänga Gård er købt brugt i Holland. Den blev installeret af Milcotec i september og fungerer fint. Nu er Jonathan Boere og hans medarbejdere i gang med at montere en let, isoleret bygning omkring robotten, så den er beskyttet mod frosten.

Telefon-guidning

- Nogle gange guider de os over telefonen, så vi får tingene til at køre på den måde. Kan det ikke lade sig gøre, hjælper de os tit med at lave en midlertidig løsning over telefonen, så der kan malkes med fuld kapacitet, mens de kører herover.Den sidste af de fem Lely A2 malkerobotter på Björkänga Gård er købt brugt i Holland. Den blev installeret af Milcotec i september og fungerer fint. 
Lige nu går Jonathan Boere og hans medarbejdere selv og monterer en let, isoleret bygning omkring robotten, så den er beskyttet mod frosten, når den sætter ind.
- Med fem malkerobotter råder vi over rigelig malkekapacitet, så vi har mulighed for at sætte lidt flere køer ind, siger han og tilføjer:
- Nu udfører Milcotec service og reparationer for os en gang i kvartalet. Selv om det er et konkurrerende mærke, køber vi også reservedele til vore fem malkerobotter hos dem.

Jonathan Boere
- Nu udfører Milcotec service og reparationer for os en gang i kvartalet. Selv om det er et konkurrerende mærke, køber vi også reservedele til vore fem malkerobotter hos dem, fortæller Jonathan Boere.

Kom fra Danmark

Inden familien Boere etablerede sig i Sydsverige, drev de i en årrække en malkekvægbedrift på Østfyn, som de valgte at afhænde.
- Vi solgte vores daværende bedrift på Fyn i Danmark. Det skyldtes blandt andet, at vi kunne få en god pris for den, da der var stor efterspørgsel på jord i området. At vi så valgte at etablere os i Sydsverige, skyldes ikke mindst, at det var forholdsvis billigt på det tidspunkt, forklarer Jonathan Boere.
Der hører 184 hektar til Björkänga Gård. Herudover omfatter bedriftens markbrug 120 hektar, der er forpagtet.
Udover hjemmeavlet græs og majs fodres køerne med tørret sukkerroeaffald og mask fra et dansk bryggeri.

Jonathan Boere
Inden familien Boere etablerede sig i Sydsverige, drev de i en årrække en malkekvægbedrift på Østfyn, som de valgte af afhænde. Jonathan Boere fortæller, at den danske bedrift blev solgt, fordi de kunne få en god pris for den. Herefter rykkede de til Sydsverige, hvor det var forholdsvis billigt at etablere sig.
Milcotec ApS  ·  Kausager 6, Varnæs  ·  DK-6200 Aabenraa  ·  Tlf. +45 88 44 22 44  ·  CVR-nr. 3105 9658  ·  info@milcotec.com  ·  www.milcotec.com
Milcotec ApS
Kausager 6, Varnæs  ·  DK-6200 Aabenraa
Tlf. +45 20 25 82 60  ·  CVR-nr. 3105 9658
info@milcotec.com  ·  www.milcotec.com
Vi støtter Familier med kræftramte børn
Milcotec er sponsor  for Sønderjyske (herrehåndbold & ishockey)