Milcotec er din rådgiver, når det drejer sig om køb og salg af brugte malkerobotter.
Milcotecs montørteam anno 2018. Milcotec tilbyder døgnsservice til dine robotter og malkeanlæg.
Milcotecs montørteam anno 2018. Milcotec tilbyder døgnsservice til dine robotter og malkeanlæg.

Milcotec har rundet 10 år i stærk form

Formidling af brugte malkerobotter gav Milcotec en forrygende opstart. Siden er firmaet blevet forhandler af malkeanlæg, mælkefodringsautomater og rengøringsmidler. Som noget særligt lejer Milcotec malkerobotter og mobile malkeanlæg ud. Finansieringen klares med eget finansieringsselskab, Milcotec Finans.

Milcotec ApS har i al ubemærkethed passeret sit 10-års jubilæum.
At det er gået godt for Milcotec, illustreres ikke mindst af, at virksomheden tre år i træk, i 2014, 2015 og 2016, blev kåret som gazelle-virksomhed af Børsen.

Ejeren af firmaet, 53-årige Gerth Petersen, etablerede Milcotec helt præcist den 13. november 2007 sammen med Iver Mørk. De to havde en fælles fortid hos Lely og valgte nu at gå sammen for at få fødderne under eget bord.
I 2010 solgte Iver Mørk sin halvdel af firmaet til Gerth Petersen for at etablere sit eget firma. Gert Petersen var herefter ene mand i firmaet i et par år.

- Som mange nok husker, startede vi op med at formidle brugte malkerobotter. Det gik over al forventning i de første år og stilnede så noget af, fortæller Gerth Petersen.

Preben er i gang med renovering af robotter. Preben og hans kollegaer på værkstedet kan også hjælpe med renovering af bl.a. laser, S-lina osv.
Preben er i gang med renovering af robotter. Preben og hans kollegaer på værkstedet kan også hjælpe med renovering af bl.a. laser, S-lina osv.

Forhandler af DairyMaster

For at sætte skub i tingene blev Milcotec i 2011 forhandler af DairyMaster malkesystemer i både Danmark og Sverige. Denne aktivitet foregår i dag i datterselskabet Dairy Systems Danmark.
- Det krævede masser af hårdt arbejde at få DairyMaster etableret på det danske marked. Men i de seneste 2-3 år har de danske kvægbønder for alvor det irske mærke til sig, lyder det fra Gerth Petersen.

I marts 2012 kom den næste nye aktivitet til, nemlig servicering af Lely malkerobotter.
Næste trin i udviklingen hos Milcotec blev taget i 2014, hvor firmaet fik forhandlingen af Kilco rengøringsmidler til alle typer malkeanlæg - et naturligt supplement til firmaets øvrige produktprogram.

Milcotecs udstillingshal byder altid på gode tilbud på nye og brugte maskiner.
Milcotecs udstillingshal byder altid på gode tilbud på nye og brugte maskiner.

Eget finansieringsselskab

Året efter, i maj 2015, blev det sønderjyske firma forhandler af de tyske Urban mælkefodringsautomater, som er slået godt an på markedet.
I april 2017 tog Milcotec et vigtigt skridt ved at etablere sit eget finansieringsselskab, Milcotec Finans.
- Ved at have vort eget finansieringsselskab har vi i vid udstrækning gjort os uafhængige af pengeinstitutterne.

Finansieringsselskabet har vist sig at være et rigtig godt aktiv for os, da det bidrager til at øge vores omsætning ved at finansiere både købekontrakter og lejekontrakter, forklarer Gerth Petersen.

Milcotec tilbyder køb/salg af mange forskellige robot mærker. Her er der afhentet 2 stk. De-laval robotter.
Milcotec tilbyder køb/salg af mange forskellige robot mærker. Her er der afhentet 2 stk. De-laval robotter.

Udlejning af malkeudstyr

- Vi lejer nemlig både malkerobotter og mobile malkeanlæg ud, fortæller han.
Milcotec beskæftiger i dag i alt 14 medarbejdere. Heraf er de fem servicefolk, tre arbejder på lageret, mens der er tre i administrationen, og tre arbejder med salg. I øvrigt har virksomheden specialiseret sig i brugte og renoverede reservedele.

- Vores styrke ligger ikke mindst i, at vi som de eneste i vores branche arbejder med finansiering og udlejning. Hertil kommer, at vi råder over nogle meget kompetente medarbejdere med speciale i reparationer og opbygning af nye og udvidelse af bestående malkeanlæg, siger Gerth Petersen.

- Jeg forventer, at vi kommer til at vokse yderligere i de kommende år, slutter han.

Milcotec ApS  ·  Kausager 6, Varnæs  ·  DK-6200 Aabenraa  ·  Tlf. +45 88 44 22 44  ·  CVR-nr. 3105 9658  ·  info@milcotec.com  ·  www.milcotec.com
Milcotec ApS
Kausager 6, Varnæs  ·  DK-6200 Aabenraa
Tlf. +45 20 25 82 60  ·  CVR-nr. 3105 9658
info@milcotec.com  ·  www.milcotec.com
Vi støtter Familier med kræftramte børn
Milcotec er sponsor  for Sønderjyske (herrehåndbold & ishockey)