Milcotec er din rådgiver, når det drejer sig om køb og salg af brugte malkerobotter.

Ny malkestald installeres mens den gamle er i brug

Milcotec skal i løbet af september måned i gang med at installere en Dairymaster malkestald for landmand Jørn Friis Møller i Årslev ved Aabenraa. Stalden skal installeres samme sted som nuværende malkestald og samtidig med, at produktionen kører.

Jørn Friis har travlt med høsten, men har taget sig en pause. Han står udenfor malkestalden og peger ind – det er her malkestalden er og også her den nye skal monteres. Stalden skal installeres i løbet af september måned, og det bliver ind i mellem malkningerne, at smed og montører kan komme til, for produktionen skal passes samtidig med.

- Køerne skal jo malkes stadigvæk, så det er noget med, at de hænger Swing-over op først. Når de nye dele så er klar, tager de det gamle system ned, sænker den nye system ned og installerer det færdig, siger Jørn Friis, der er spændt på, hvordan det kommer til at gå. Montørerne har været på besøg flere gange for at måle op, da den nye stald skal passe helt præcis ind i den gamle malkestald.

Håb om hurtigere malkning

Den nuværende malkestald er en 12’er DeLaval fra 2002, og Jørn Friis håber, at den nye stald med 18’er Swing-over kan gøre malkningen af de 450 malkekøer på gården hurtigere:

- I dag malker vi to gange dagligt og vi bruger sammenlagt 11-12 timer om dagen på at malke. Jeg håber, at vi kan spare 2-3 timer dagligt, men nu må vi se. Det kommer også an på, hvor hurtigt vi kan få køerne igennem systemet og ud igen, siger Jørn Friis.

Jørn Friis har fem ansatte på gården, hvor der også hører 190 hektar jord til. Han driver gården sammen med sin kone, og han er 14. generation på Aarslevgård.

- Det skal ikke være en sur arbejdsplads, hvor mine ansatte bruger så meget tid på malkning, som de gør i dag. Jeg håber, de kan opnå en bedre arbejdsdag end i dag, og måske få en ugentlig fridag. Jeg vil jo gerne kunne fastholde mine medarbejdere, siger Jørn Friis.

Ud med robotterne

Jørn Friis har tidligere haft malkerobotter, og planen var at han skulle have syv robotter, men det blev droppet tilbage i 2011:

- Robotterne passede slet ikke til mig. Der var for mange problemer og småting, der irriterede mig, fortæller Jørn Friis, der mener, at robotstalde egner sig bedre til mindre produktioner på 100-150 malkekøer.

- Jeg fik heldigvis stoppet i tide og solgte robotterne igen. Det hjalp Milcotec mig også med. Der kom en landmand fra Bayern i Tyskland og hentede dem.

Milcotec har også solgt den gamle nuværende malkestald for Jørn Friis. Jørn Friis har tidligere lejet en Mobistar, som er en mobil malkestald, og her blev han betaget af anlæggets lave omkostninger, den gode service, og det "at anlægget tilmed malker super godt".

Nu har han lavet en aftale med Milcotec om at lease Dairymaster malkestalden. -Det er en god ordning, der gør det muligt for mig at få den nye malkestald. Den mulighed havde jeg ikke, hvis jeg skulle købe den.

Vi følger installationen af Jørn Friis´ malkestald her i nyhedsbrevet: Hvordan forløber monteringen af stalden, og hvor mange timer kan Jørn mon spare på malkning i den nye stald?

Milcotec ApS  ·  Kausager 6, Varnæs  ·  DK-6200 Aabenraa  ·  Tlf. +45 88 44 22 44  ·  CVR-nr. 3105 9658  ·  info@milcotec.com  ·  www.milcotec.com
Milcotec ApS
Kausager 6, Varnæs  ·  DK-6200 Aabenraa
Tlf. +45 20 25 82 60  ·  CVR-nr. 3105 9658
info@milcotec.com  ·  www.milcotec.com
Vi støtter Familier med kræftramte børn
Milcotec er sponsor  for Sønderjyske (herrehåndbold & ishockey)