Milcotec er din rådgiver, når det drejer sig om køb og salg af brugte malkerobotter.

Udendørs malkning i Klovtoft

På Rødaagaard bliver køerne malket udendørs med en Dairymaster Mobistar to gange om dagen. Martijn Berends savner ikke de tre røde robotter i stalden

På Rødaagaard bliver køerne malket udendørs med en Dairymaster Mobistar to gange om dagen. Martijn Berends savner ikke de tre røde robotter i stalden

På Rødaagaard i Klovtoft, tæt på Rødekro, har Martijn Berends skiftet malkerobotterne ud med Dairymaster malkesystem. To gange om dagen bliver køerne gennet ud af stalden og hen til den udendørs malkestald.
Løsningen har givet langt mere tilfredshed, kvalitet og frihed, fortæller Martijn Berends.

- Malkestalden er billigere i drift end robotterne. Den har ført til en meget bedre malketeknik, og så har jeg fået mere styr på mælkekvaliteten, siger han.

Bedre celletal og mindre strøm

Efter få tilpasninger er mælkens celletal helt i top – fra 220.000 til 110.000 – hvilket har givet en større mælkeydelse. Martijn bruger også kemi og pattedyp fra Milcotec, hvilket, efter Martijns overbevisning, også har haft en positiv effekt på den forbedrede mælkekvalitet.

Samtidig sparer Martijn Berends mellem 8.000 og 10.000 kr. hver måned alene på strømforbrug!

- Malkestalden er med til at holde omkostningerne nede, på flere måder. Hvorfor fx lave mere plads og bygge nyt, når malkestalden kan stå udenfor?, siger Martijn Berends.

Malkestalden og separationsboksen har Martijn lejet hos Milcotec i tre år, med sigt på køb, når de tre år er gået. De tre gamle robotter har Milcotec købt og solgt videre for Martijn. At malkestalden kun er lejet, er også med til at holde omkostningerne nede. Martijn har valgt at udbygge sit malkeanlæg og har derfor bestilt en kodriver, som snart leveres. Kodriveren lejer han også ved Milcotec.

Mere frihed og større tilfredshed

Malkestalden har Martijn Berends haft siden februar i år, og han er godt tilfreds med løsningen:

- Selvom vi skal malke manuelt to gange dagligt, og det foregår udendørs, så oplever jeg en langt større tilfredshed og frihed ved at bruge Dairymaster. Det er rigtig dejligt om sommeren, og måske lidt koldt og mindre dejligt om vinteren, men det vænner man sig til, siger Martijn Berends.

Fremtidsplaner

Martijn og hustruen Melissa malker selv om morgenen, og om eftermiddagen er det den ukrainske medhjælper Sasha, der kommer og malker de godt 200 malkekøer. Hver gang tager malkningen omkring 2½ time.

Martijn og Melissa Berends kom fra Holland til Danmark i 2013 og arbejdede det første halvandet år begge på hver sin ejendom i Rødekro. I sommeren 2014 købte de Rødaagaard. Planen er, at de på sigt vil øge besætningen med 100 køer – i dag tæller besætningen 260 køer og kalve, samt 160 kvier.

Derudover driver Berends 114 hektar med majs, græs og foderroer.

Milcotec ApS  ·  Kausager 6, Varnæs  ·  DK-6200 Aabenraa  ·  Tlf. +45 88 44 22 44  ·  CVR-nr. 3105 9658  ·  info@milcotec.com  ·  www.milcotec.com
Milcotec ApS
Kausager 6, Varnæs  ·  DK-6200 Aabenraa
Tlf. +45 20 25 82 60  ·  CVR-nr. 3105 9658
info@milcotec.com  ·  www.milcotec.com
Vi støtter Familier med kræftramte børn
Milcotec er sponsor  for Sønderjyske (herrehåndbold & ishockey)