Milcotec er din rådgiver, når det drejer sig om køb og salg af brugte malkerobotter.

Velfærdsafdeling med lejerobot

Hans Julius Skøtt Lervad fra Hvejsel ved Jelling har lejet en robot hos Milcotec, der har gjort det muligt for ham at forbedre stalden uden de helt store omkostninger

Dybstrøelse. Blødt gummigulv. Og masser af plads til besætningens flok af ny-kælvere. Og så en A2 Lely robot, hvor køerne kan gå hen og blive malket så tit, de vil.
Det er konceptet for Hans Julius Skøtt Lervads velfærdsafdeling, som han har etableret for at give sine dyr mere ro og plads.

-Jo bedre dyrene har det, jo bedre producerer de jo også. Det er klart, pointerer Hans Julius.

Ordning med reservedele
Robotten har han lejet hos Milcotec – en ordning om månedlig leje plus service fire gange om året:

-Det er en god ordning, som har gjort det muligt for mig at få den ekstra robot. Det havde ikke været muligt, hvis jeg selv skulle købe den. Desuden betaler jeg kun for service og montering. Med i prisen følger også reservedele. Det giver en god tryghed, hvis noget skulle gå i stykker, fortæller Hans Julius.

Hans Julius Skøtt Lervad har to A2 Lely robotter i forvejen, som han købte for 14 år siden. Disse robotter fører Milcotec også service på, og det var i gennem denne aftale, at han hørte om muligheden for at leje.

Til besætningen hører 160 malkekøer i alt. I velfærdsafdelingen går der omkring 30 køer af gangen i en periode på 1-2 måneder, efter at de har kælvet, og inden de kommer tilbage til stalden ved siden af.

Konkurrencedygtig med lave omkostninger
Hans Julius etablerede velfærdsafdelingen i marts måned i år. Det var en foderlade ved siden af stalden, som han tog i brug.

-Fordelen ved robotter er, at de er nemme at putte ind. De fylder ikke ret meget, så jeg kunne hurtigt lave foderladen om og lave en afdeling, som ikke kostede ret meget. Vi er nødt til at være konkurrencedygtige, så vi kan overleve på en lav mælkepris, siger Hans Julius.

Kviehotel og 8. generation
Foruden gården Bjerlev Vestergaard, som han er 8. generation på, har Hans Julius også lejet en gård i nærheden, hvor han har etableret et kviehotel med 350 kvier. Har passer han sine egne kvier fra de er 6 måneder til omkring 24 måneder samt kvier for to andre landmænd.

Hans Julius driver desuden 200 hektar jord.

Milcotec ApS  ·  Kausager 6, Varnæs  ·  DK-6200 Aabenraa  ·  Tlf. +45 88 44 22 44  ·  CVR-nr. 3105 9658  ·  info@milcotec.com  ·  www.milcotec.com
Milcotec ApS
Kausager 6, Varnæs  ·  DK-6200 Aabenraa
Tlf. +45 20 25 82 60  ·  CVR-nr. 3105 9658
info@milcotec.com  ·  www.milcotec.com
Vi støtter Familier med kræftramte børn
Milcotec er sponsor  for Sønderjyske (herrehåndbold & ishockey)